top of page

Gruppe

Öffentlich·11 Mitglieder

20 Let Scenarij Extra Quality


Tak scenarij se pri nas že dogaja, saj imamo velike težave z zagotavljanjem profesionalnih voznikov, ki praviloma prihajajo iz držav nekdanje Jugoslavije. Dejstvo je, da se vozniki zdaj želijo zaposliti v Veliki Britaniji, medtem ko so v preteklosti delovno migrirali predvsem v Avstrijo in Nemčijo, zadnje čase tudi na Madžarsko, Češko in Slovaško. V zadnjih desetih letih je v logistiki prevladal pritisk zniževanja cen zaradi prihoda korporacij, ki so z velikimi količinami lahko zahtevale zniževanje. Medtem pa so se stroški plač, goriva in cestnin višali. Zdaj je čas, da se to uredi.
20 let scenarijV začetku letošnjega leta se je zaključila raziskava E-armagedon, v kateri so raziskovalci dr. Iztok Prezelj, Klemen Kocjančič, Zvone Košenjak in asist. Anja Kolak raziskovali družbene posledice izpadov električne energije po svetu in pri nas, preučili izkušnje različnih sektorjev in institucij z izpadi elektrike in preverili njihovo pripravljenost ter rezultate zbrali tudi v istoimenski knjigi. Izsledki dvoletne raziskave pokrivajo obdobje zadnjih 20 let in se osredotočajo predvsem na daljše izpade elektrike, vključno z obravnavo scenarija E-armagedon.


Scenarij E-armagedon avtorji raziskave opredelijo kot scenarij izpada elektrike, ki je geografsko obsežen in časovno dolg. V primerjavi z dogajanjem po svetu imamo v Sloveniji po večini izkušnje zgolj s kratkotrajnimi izpadi, o daljšem izpadu elektrike pa lahko govorimo takrat, ko ta traja dan, dva ali več (lahko tudi 14 dni, en mesec ipd.), in posledično za seboj pusti veliko ekonomsko in družbeno škodo. Ravno zaradi kritičnosti posledic avtorji raziskave poudarjajo, da je to zelo pomembno področje, ki ga je treba pozorno preučiti.


Film je produciral Frenk Celarc, koproducenti filma so Ritem, studio za audio in video storitve, PECL, Unicasting, MB grip - Scenske storitve, koprodukcijska hiša je Radiotelevizija Slovenija.[10]Primož Suhodolčan je scenarij napisal po istoimenski knjigi iz leta 1994, vendar je v film vseeno dal prizore z Metko, ki na spletno stran dodaja videoposnetke šolskih tekem in prošnje mladih za selfi s košarkarji. Metki je dal tudi večjo vlogo in delo šolske novinarke. Včasih ni vedel, kaj je bolje vključiti ali izpustiti. Uporabili so tudi pesem Čist nor skupine Sokoli iz leta 1990, ki je v knjigi ni.[11]


V kolikor bi prišlo do vojaškega spopada med ZDA in Rusijo na evropskih tleh, bi le-ta verjetno kmalu eskaliral v jedrski konflikt. Ta mračen scenarij bi nedvomno pomenil začetek tretje svetovne vojne. Vendar obstaja možnost, da bi se vsaj začetna faza spopadov odvila brez uporabe orožja za množično uničevanje. Vzemimo na primer scenarij, da do tega spopada pride sredi 20. let 21. stoletja. Eden od epicentrov tega konflikta bi verjetno bila ruska enklava Kaliningrad, kjer bi si nasproti stale najelitnejše tankovske enote, kar jih premoreta obe vpleteni strani.


Pariz, 3. marca - Pred 20 leti je na današnji dan preminila francoska pisateljica in režiserka Marguerite Duras. Za ta psevdonim se je umetnica s pravim imenom Marguerite Donnadieu odločila leta 1943 ob izidu prvega romana. Uveljavila se je tudi v filmskem svetu, v katerega je vstopila relativno pozno. Med drugim je napisala scenarij za film Hirošima, ljubezen moja.


Trainspotting je ob prihodu v kina dvignil veliko prahu in požel kritiška priznanja, prirejeni scenarij, pod katerega se je podpisal John Hodge, je bil nominiran celo za oskarja. Film o skupini heroinskih odvisnikov v gospodarsko zlomljenem delu Edinburga je poleg odvisnosti od mamil tematiziral tudi revščino in bedo v navzven bogatem škotskem mestu, ki velja za pomembno kulturno prestolnico. 041b061a72


Info

Willkommen in der Gruppe! Hier können Sie sich mit anderen M...
Gruppenseite: Groups_SingleGroup
bottom of page